2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Tinklaraštis „ Shop till you drop“

Vienas geriausių mano matytų filmų „ Parduotuvių maniakės išpažintis“. Manau, ne viena sutapatiname save su šio filmo heroje. Yda apsipirkinėjimas ar ne - palieku spręsti gal psichologams, gal kitiems specialistams. Vis dėlto savo skaitomų blog'ų skyrelyje randu vieną, kuris užsiima patraukliu skaitytojams reikalu - pasakoja apie pirkinius ir shopping'o keliamus rūpesčius bei malonumus. 

Shop till You drop asmeninis blog'as, kurį kuria jauna mergina. Pateikiu jums nuorodą, kad galėtumėte bent iš dalies susipažinti su jos gyvenimu, pajusti shopping'o reikšmę bei pasvarstyti, kiek jums būdingas polinkis pirkti įvairius daiktus. 

http://myownshoppingavenue.blogspot.com/                             

Kad geriau susipažintumėte su šiuo tinklaraščiu, kviečiu paskaityti, ką jo autorė EVA mano apie blog'o kūrimą, mėgiamas parduotuves ir panašiai. 

Blogo kūrimo era prasidėjo nuo bitėsplius dienoraščių. Tada persikėliau į asmeninį tinklapį (tai dar nebuvo blogspot'as). Vėliau atradau blogas.lt erdvę ir tik paskui susivokiau, kad, visgi, blogspot'as man mieliausias. Ten rašyti pradėjau dėl to, kad pajutau savyje "mažą ligą" - itin stiprų pomėgį pirkti. Taigi pradedant nagų laku, tęsiant nauja suknele ir baigiant nuostabiomis lauktuvėmis ar įrašais tiesiog apie mane, susikūriau "internetinę save".


Iš esmės neturiu tokių didelių tikslų, kaip tapti žinoma visiems ir visur. Turiu vidinį tikslą išrašyti save, savo dienos žodžių limitą :D Informuoti skaitytojus apie tai, ką, kur ir už kiek perku, ką manau apie vieną ar kitą produktą. Taip pat rašymo tikslas - surasti tuos, kuriems įdomi esu. Dažniausiai tie žmonės irgi rašo blog'us, kuriuose plėtojamos temos mane domina. Neneigsiu, kad rašymas - laisvalaikio praleidimo būdas. Mano studijuojama specialybė tokia nelabai literatūrinė, o rašyti mėgstu. Taigi būtent savo erdvėje galiu sau tai leisti :)
Tiesa - turėjau tikslą išmokti taupyti, kai vieną dieną pamačiau, kiek visko turiu - pilna rūbų ir batų spinta, daug kosmetikos, dar daugiau papuošalų. Ar išmokau? Tikrai ne... :D



Mėgstu tas parduotuves, kuriuose galima rasti nebrangių, bet įdomių dalykų. Kosmetikos prekėms aplankau Drogą, Eurokos, įvairias išparduotuves (Kosmetikos išparduotuvė, Martina - rusiškos kosmetikos parduotuvė), labai mėgstu internetinę www.fragrancedirect.co.uk - kainos itin patrauklios, aptarnavimas greitas :) Dar ebay.com - paprasta, pigu ir daug :D
Rūbų ieškau paprastu principu - įeinu į Akropolį, Bigą ar pan. prekybos centrą ir.. ieškau :D Nespjaunu į tokias parduotuves, kaip Vero Moda, Takko ar pan., kaip ir į Aprangos Galeriją/Aprangą, Monton'ą nespjaunu. Kodėl miniu būtent tuos? Manau, kad tiek asortimento, tiek kainų skirtumas akivaizdus. Kartais užsuku į turgų, ir, gal nepatikėsit, bet randu ten gražių rūbų :) Paskutinį kartą nusipirkau spalvingu piešiniu margintą suknelę ir Chanel tipo pėdkelnes, kurių žiemą negalėjau iš rankų paleist :D Taip pat itin mėgstu lankytis kuistukuose (second-handuose). Labiau mėgstu juos mažesniuose miesteliuose, nes kainos ten atitinka parduotuvės pavadinimą bei daiktų pasiūlą, tačiau apsilankau ir savo miesto kuistukynuose. Iš internetinių rūbų parduotuvių kol kas pirkau tik www.laredoute.fr. Ar rekomenduočiau ją? Jei tokį klausimą būčiau gavusi prieš ~2mėn, tai vienareikšmiškai atsakyčiau "Taip! Ypač per išpardavimus". Tačiau dabar... Nežinau, pasikeitė sąlygos, prisidėjo keli niuansai, dėl ko galėčiau padiskutuoti :)
Ir, be abejo, negaliu nepaminėti - dievinu Dubliną ir jo išpardavimus. Nepaisant to, kad ten dar nebuvau, tačiau daiktai, kuriuos gavau/laukiu man daro įspūdį. Kaip ir kainos :)

Firmos, prekių ženklai, kuriems negali atsispirti? 
Tokių nėra. Esu absoliučiai visokia - nuo lietuviškų Skinijos kojinių ir apatinių iki ... Aha, neturiu dizainerių rūbų ar avalynės (na, tie garsieji DG, GF ir pan.), tačiau ar nuo to pasikeistų mano vidinis bei išorinis pasaulis? Kažin :) Tik būdama užsienyje negaliu praeiti pro C&A ar H&M - privalau ten ką nors nusipirkti!!! :)

Kaip įsivaizduoji savo „sekėją“? 
Super klausimas. Nežinau - visų pirma manau, kad mano sekėjas vienareikšmiškai turėtų būti mergina. Kodėl? Na, ar vaikinui įdomu skaityti apie n-tąją porą mano laukiamų batų, naują nagų laką ar gėlytę, kurią prižiūriu šiuo metu? Vargu :D Toliau - manau, kad tai turėtų būti mergina, kuri nesivaiko vien žinomiausių firmų, vardų, must have daiktų. Tokia, kuriai įdomu skaityti review, žiūrėti nuotraukas, skaityti pamąstymus apie tai, kas vyksta čia ir dabar. Džiaugiuosi matydama, kad tarp mano sekėjų yra labai daug skirtingų žmonių: tokių, kurios pačios rašo apie naujus pirkinius ir apžvelgia juos, ir tokių, kurios rašo tiesiog apie gyvenimą, apie save. Nes juk ne pirkiniai parodo tai, kokie esame :)

Kokius tinklaraščius pati „seki“?
Ooojoj, čia jau sunkus klausimas. Jau kelis mėnesius vis kaupiuosi padaryti blogų reklamos įrašą - apie tai, ką ir kodėl aš skaitau. Bet žinant faktą, kad seku 151 blogą vien jau blogspot'e ir kažkiek įsikėlusi į favoritus, tai galiu pasakyt - mėgstu daug ką. Seku fotografijos blog'us, maisto gamybos, mados, kosmetikos ir jos apžvalgos, rankdarbių ar tiesiog rašytojų (rašančių apskritai, o ne kažkokia viena pakraipa) blog'us. Apskritai kas mane traukia įsidėti blogą į sekamus - šilta aplinka, jaukumas skaitant, įdomios nuotraukos (nebūtinai jos turi būti aukščiausios kokybės, gamintos su profesionaliais fotoaparatais) ir, svarbiausia, už "kadro" liekantis žmogus - rašytojas, kuris rado puikų būdą perteikti save.

Kalba netaisyta, kad pajustumėte, jog blog'o autorė atviras, linksmas ir „šiltas“ žmogus. Taigi, kviečiu „sekti“ jos blog'ą, nes šis pasižymi kokybiškumu, gera nuotaika ir tuo, kad kiekvienas gali jame rasti tai, ko ieško.
Ačiū, EVA, už atsakymus. Malonu bendrauti! Ir toliau skelbk įrašus ir kviesk visus džiaugtis!
Ikiukas sėkmytės!
Gabi.

P.S. EVOS palinkėjimas Jums, skaitytojai „Life is short, heighten it with heels :))“


1 komentaras: