2010 m. rugpjūčio 28 d., šeštadienis

Mados tinklaraštininkai : spintosguru.lt


spintosguru.lt tinklaraštis, kuriamas Deimantės Bulbenkaitės, vienas įdomiausių Lietuvoje. Jame dera aukštoji mada ir kasdienis gatvės stilius, nauji mados genijai ir profesionalūs senosios kartos dizaineriai. Būtent sugebėjimas derinti, pavyzdžiui rafinuotą prabangą ir kasdieniškumą, ir pritraukia įvairaus amžiaus bei profesijų žmones. Juk išsilavinusi menotyrininkė ras fotografijų archyvų, o moksleivės ras atsakymus į joms rūpimus stiliaus klausimus. Tinklaraščio įvairumas traukia, rubrikos tikslingos, o pasirenkamos temos atitinka laiko, vietos ir aplinkybių kriterijus. savo aprašyme Deimantė teigia nelinkusi viso dėmesio atkreipti į save, o tai padeda išlikti objektyvia, ne egoistiška tinklaraštininke. Tačiau straipsniai vis dėlto leidžia susipažinti su autore, kaip profesionale : atsakinga, maksimaliste ir gerai organizuota. Noras nenuvilti skaitytojų veda link vis tobulėjančių įrašų bei gausėjančio lankytojų būrio. Tarp  tinklaraščio gerbėjų turbūt atsirado ir lietuviškojo L'Officiel žurnalo atstovas. Tad nuo šiol šio žurnalo skaitytojai gali susipažinti su spintosguru.lt įžvalgomis. Su protingomis merginos mintimis galėtų susipažinti ir platesnis žmonių ratas, jei būtų galima straipsnius skaityti angliškai. dviejų kalbų derinį propaguoja daugelis ne anglakalbių tinklaraštininkų. Tiesa, Deimantės straipsniai labiau primena internetinį žurnalą nei asmeninį tinklaraštį, todėl ilgus tekstus į anglų kalbą versti būtų nelabai tikslinga. Vis dėlto norėtųsi, kad apie šį tinklalapį papasakoti būtų galima ir užsienyje gyvenantiems draugams. Tiesiog pasidžiaukime merginos noru rašyti  lietuviškai ir taip šviesti tėvynainius mados, stiliaus bei grožio klausimais . Smagu lietuviškai skaityti apie tai, kas anksčiau atrodė tik „vakariečių“ reikalas.  


Tinklaraštis :  www.spintosguru.lt


Autorius:       Deimantė Bulbenkaitė


Rubrikos:      asmeniškumai, fotosesijos, mados asmenybės, stiliaus ikonos, tendencijos, vyrams, mados istorija, mados leidinių apžvalga, mados naujienos, mados reklama, madų savaitės, parduotuvės, sekmadienio pasirinkimai. 


Mėgstamiausi:   dizaineriai: Karlas Lagerfeldas (už gausybę idėjų kiekvieną sezoną ir saiką), Alberas Elbazas (už paryžietiško Femme Fatale atgaivinimą), Stefano Pilati (už minimalizmą), Nicolas Ghesquiere (už drąsą maišant Balenciagapraeitį su mados ateitimi), Hannah McGibbon (nes myliu Chloe), Stella McCartney (už praktiškumą), Phoebe Philo (už tai, kad į madą grąžino minimalizmą), Frida Giannini (daugelis ją kritikuoja, bet jos kuriama Gucci vizija mane asmeniškai žavi jaunatviškumu).


Stilistai: Grace Coddington (ji ikona, viskas tuo pasakyta), Natalia Alaverdian (puikiai dirba su couture)


Modeliai: Maryna Linchuk, Sigrid Agren, Daria WerbowyNatasha Poly


Fotografai: Mario Testino, Inez van Lamsweede su Vinoodh Matadin


Mados žurnalai: Vogue UK (už nuostabius straipsnius), Vogue Russia (už puikias fotosesijų idėjas, gaila, kad redaktorė ten nebedirba...), Vogue Paris (paryžietiška elegancija mano kraujyje), Vogue Italia (už netikėtas ir drąsias idėjas, kaip  modelis naftoje ar pasišaipymas iš sustiprintos apsaugos po 9/11 įvykių), i-D (už jaunatvišką polėkį)

Asmeninis stilius:  itin paprastas ir minimalistiškas. Prisipažinsiu, kad nemėgstu spalvų, tad dauguma drabužių juodi ir balti, nedaug aksesuarų, stilius klasikinis. Dievinu aukštakulnius, tad turiu nemažą jų kolekciją :) Man žymiai labiau patinka ne ryškus, bet įdomiomis detalėmis dekoruotas drabužis. Tikrai išmainyčiau ryškią raudoną suknelę į paprastą pilką, bet su kokia įdomia detale ant pečių. mano stiliaus ikonos - Carine Roitfeld,Audrey HepburnOlivia Palermo.

Tikslas: rašydama į spintos guru nesiekiu nieko. Man tai laisvalaikio pramoga :) Smagu dalintis žiniomis lietuvių kalba, galbūt net jaunas lietuvaites supažindinti su mada :)


Už nuoširdžius atsakymus apie mėgstamiausiuosius, stilių bei tikslą dėkoju Deimantei. Tikiuosi ir toliau bendrauti. Linkiu originalių idėjų bei entuziastiškumo joms įgyvendinti. 


Ikiukas sėkmytės! Gabi.

1 komentaras:

  1. Smagu matyti naujus veidus internetiniame mados pasaulyje. Džiugu, kad pradėjai rašyti. Turiu keletą patarimų:
    rašydama - nesiblaškyk, laikykis vieno teksto stiliaus, nes kelių stilių maišalynė išblaško skaitant. Ir nesirink labai didelio šrifto. ;)
    Nenustok rašyti ir tobulėk - štai, kas svarbiausia, kol surandi savuosius skaitytojus.

    Su pagarba,
    Le Madame
    le-madame.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti