2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Oranžinė saulutė :)

Labas. Nei kas pasigedo blog'o įrašų, nei aš pati labai norėjau rašyti. Bet šiandien atsiradus laiko minutėlei prisėdau ir sumąsčiau nušviesti visiems dieną labai nesudėtingu, bet optimizmu kvepiančiu keksiukų receptu. Namuose netyčia užsilaikė keletas apelsinų, tad jie ir yra pagrindinis patiekalo akcentas. 
Keksiukams:

100 ml. išspaustų apelsinų sulčių
100 ml. pieno
2 nedideli kiaušiniai
50 gr. grietinės
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
250 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
*pridėjau ir tarkuotų apelsino žievelių

Glajui:

30 ml. išspaustu apelsinų sulčių
100 gr. cukraus pudros

Keksiukai. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Dubenyje šaukštu sumaišome išplaktus kiaušinius, pieną, sultis, grietinę, ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Į sausą masę supilame skystąją ir šaukštu maišome tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišome! Dedame į keksiukų formą popierinies keksiukų formeles, užpildome 2/3 formelės tešla ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).

Glajus. Išmaišome sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepame glajumi. Leidžiame sustingti. Tuomet galime aptepti pakartotinai, nes glajus linkęs susigerti.  Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą