2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Istorija



Labas. Tiek daug laiko praėjo nuo pastarojo įrašo, kad net nebežinau kuo tiktų pradėti. Sėdint namie, geriant arbatą ir gilinantis į LDK kultūros istoriją, skaitant SILVA RERUM ir besišildant po keletu pledų kyla pačių įvairiausių minčių. Praėjusios haute couture kolekcijos, vyrų mados savaitė, gausūs žvaigždžių pasirodymai ant raudonojo kilimo tiesiog užkemša visą žinių srautą. O man, besiklausant Lanos Del Rey, kyla mintis parašyti post'ą ne apie šiandienines mados aktualijas, o apie Grace Kelly.
Žinoma, niekam nekyla klausimų apie jos grožį ir stiliaus jausmą. Mados ikona Grace ir dabar yra daugelio panelių etalonas. Asmeninio gyvenimo paslaptys ir princesės istorija įkvepia, o filmai, kuriuose ji vaidino klasikos mėgėjus šildo ir XXI amžiuje.

Grace Kelly skaito scenarijus. Šias nuotraukas parinkau, kad atsiskleistų ir jos kasdienė elegancija.

Žinoma ir nepamirštamos akimirkos iš Grace Kelly vestuvių. Jos vestuvinė suknelė įkvepia viso pasaulio dizainerius ir nuotakas.
Oskarų ceremonija. Nei Audrey, nei Grace tais metais negavo apdovanojimo, tačiau abi stiliaus ikonos tą vakarą spindėjo. 
Filmas Country Girl ir šlovės spindesys, gavus Oskarą. Nuotraukoje kairėje - Grace ir Marlonas Brando.
Grace Kelly man visad išliks jauna ir tokia, kokią matome daugybėje jos jaunystės nuotraukų. Žavingai atrodžiusi iki pat savo mirties princesė Grace daug kam asocijuojasi tik su jaunyste. Jos spinduliuota šviesa net ir per ilgus metus vis dar pasiekia mados, kino ir garsenybių mylėtojus. 
Gerų, šiltų, madingų ir truputį kvepiančių istorija vakarų. Atsigręžus į XX amžių rasime dar ne vieną mados ikoną vertą dėmesio. Elegancijos, seksualumo ir vidinės šviesos ir linkiu jums rasti žvelgiant į juodai baltas fotografijas.
Ikiukas sėkmytės, Gabi.
Nuotraukos : T magazine, Grace Kelly online.

1 komentaras: